background
Projekt Workify

Appen som förenklar och effektiviserar transporter

Workify är ett molnbaserat ordersystem som hjälper transport- och logistikföretag hålla ihop informationsflödet och bli en proffsigare leverantör.

Uppdraget

Idén till att skapa Workify föddes under en innovationsdag på Hiab i januari 2017. Många av Hiabs slutkunder inom transport och logistik beskrev problemet med att hela processen - från att ta emot kundorder, dela ut information till förarna och samla in data till faktureringen idag sköttes med papper och penna. Vissa hade tittat på digitala system, som inte fungerade bra, eller var för dyra. Apptech fick i uppdrag att ta fram ett nytt system för orderhantering och trafikplanering - skräddarsytt för branschen.


KUND:
Hiab AB (Workify Sverige AB sedan 2020)
LÄNK:
www.workifyit.com
.NET Web API Knockout.js SMS Angular Ionic Azure
image

Lösningen

Vi utvecklade ett webbaserat system för enkel administration av jobb, förare, artiklar och fordon. Utöver webbtjänsten har vi tagit fram en app för iOS och Android. I appen hanteras hela orderflödet. En order skapas och tilldelas en chaufför. När jobbet är klart återrapporteras och faktureras ordern, med all information samlad på en plats.

- Orderläggning - Planering
- Prislistor & artiklar - Dokumentation
- Kundregister - Integrationer
 • Skapa varje order i mobilen

  Beskriv jobbet, tilldela förare, fordon och rutt

 • Notiser mellan förare och trafikledare

  Alla händelser uppmärksammas

 • Planering och status

  Grönt som i klart, gult pågår, rött behöver hanteras

 • Granskning och fakturering

  Överblick och underlag med all dokumentation samlad

image

"Vi har gjort en tidsbesparing på cirka 30 timmar i veckan"

Innan Ekmans Hedesunda började använda Workify skötte de orderhantering, transportplanering, uppföljning och fakturering manuellt. - Jag tog emot alla kundordrar per telefon, skrev ner på en lapp vad kunden önskade hjälp med, ringde sen ut ordern till någon av förarna, berättar Krille. - Det bästa med Workify är att jag har fått bättre överblick och kontroll över våra jobb, vi har gjort en tidsbesparing på cirka 30 timmar i veckan. Mindre manuellt arbete och betydligt bättre fakturaunderlag.

Krille Ekman
Planerare på Ekmans Hedesunda

Nästa

Mittprogram.se

Läs mer